17/05/2018

Les negres amnèsies del cel - Homenatge A stephen Hawkin

PESSICS DE CIÈNCIA
Veure imatge de Les negres amnèsies del cel - Homenatge A stephen Hawkin (nova finestra)

Conferència: Les negres amnèsies del cel: Temps, oblit i quàntica en els forats negres (Homenatge a S. Hawking)

Stephen Hawking ha estat un dels científics més brillants dels últims cinquanta anys, i un dels éssers humans més excepcionals que ha vist el nostre planeta. Fa quaranta anys ens va plantejar un enigma que encara ens té perplexos: és possible l'oblit absolut en el nostre univers? Els forats negres --llocs on el temps es distorsiona fins arribar al seu fi-- semblen dir-nos que si. No obstant això, la quàntica nega aquesta possibilitat. Aquesta paradoxa entre els dos pilars mestres de la física: la gravetat --la ciència d’allò molt gran-- i la quàntica --la ciència d’allò molt petit-- ha estat la principal contribució científica de qui es va negar a acceptar un destí tràgic i mai va deixar de mirar a les estrelles.

A càrrec de Roberto Emparan, físic, professor d'investigacióde l’ ICREA a la Universitat de Barcelona i membre de l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB).

Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat