Històric d'activitats

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
del diumenge 1 de novembre al dijous 31 de desembre

Movember 2020

Movember és un esdeveniment solidari anual que pretén conscienciar sobre el càncer de pròstata.
Per fer-lo visible, aquest any no ens podem deixar bigoti, però ens podem posar una mascareta amb bigoti!

del dilluns 2 al dilluns 30 de novembre

Movember 2020

Pessics de Ciència

Movember és un esdeveniment solidari anual que pretén conscienciar sobre el càncer de pròstata.
Per fer-lo visible, aquest any no ens podem deixar bigoti, però ens podem posar una mascareta amb bigoti!
Els diners de la venda d’aquesta mascareta es destinaran a donar suport a projectes d’investigació, especialment de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).


La campanya està organitzada per Debut restaurant, la barberia Can Tisores, Pessics de Ciència (Ajuntament de L’Hospitalet), amb la col·laboració de La Pelu del Jose i Estel Tàpia i el suport especial de l’IDIBELL.

 

Divendres, 20 de novembre, a les 12 h

Conferència en streaming: Aplicacions web per visualitzar les dades epidemiològiques de l’epidèmia de SARS_CoV-2

Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2020

La visualització de les dades és una eina molt útil per explorar i comunicar resultats en investigació biomèdica. El conjunt d'aplicacions web desenvolupades per la Unitat de Bioestadística de l'IDIBELL, amb col·laboració amb IDAEA-CSIC, analitzen i produeixen visualitzacions de les dades de l'epidèmia de SARS-CoV-2 a Catalunya, a Espanya i al Món. Essent possible consultar i comparar la tendència temporal, la taxa d’atac, la taxa de mortalitat, la taxa de letalitat i el nombre bàsic de reproducció. L'aplicació pot ser d'utilitat per a un millor coneixement de l'evolució de l'epidèmia de SARS-CoV-2.


Ponent: Cristian Tebé Cordomí. Diplomat en Estadística, Màster Salut Pública i Doctor en bioestadística. Responsable de la Unitat de Bioestadística de l'IDIBELL i professor associat de Bioestadística a la Facultat de Medicina (UB)

Moderador: Luca Tancredi Barone. Periodista científic freelance i comunicador científic a EMBL.
 

Divendres, 27 de novembre, 12h

Conferència en streaming: Viatge a NanoLand

Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2020

T'imagines que el teu cos es fes mil milions de vegades més petit?T'imagines que entressin dins d'un àtom? T'imagines que poguessis manipular àtoms i molècules obtenint-ne nous materials amb propietats sorprenents. Tot això i molt més ho experimentarem a la xerrada on descobrirem els secrets de nanoland, els secrets del món de les nanotecnologies

Dimecres, 25 de novembre, a les 19 h

Conferència en streaming: Natura... i humans: la història d'un Homo sapiens que va creure ser l'espècie escollida

Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2020

A les escoles, instituts i universitats, a la nostra vida quotidiana, es parla d'evolució i selecció natural. S'esmenta el nom, entre d'altres, de Lamarck, Darwin, Mary Leakey o Lynn Margulis. Però, sabem què existeix al darrere d'aquests termes i personatges? Com funcionen els mecanismes evolutius? Com actua la selecció natural? Sembla com si fossin termes reservats a plantes, cucs, ocells i d'altres éssers vius, mentre que l'humà es mantenia al marge des del seu pedestal. Com una mena d'espècie escollida, o superior, que gràcies a la cultura –coneixement i tecnologia– pot desafiar les lleis de la natura.

Ponent: Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista i explorador. Professor d'Antropologia i Evolució Humana de la UOC, i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Moderadora: Claudia Diviu. Membre de l'ACCC i divulgadora científica


 

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat