Històric d'activitats

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Dissabte, 16 d'octubre, de 10 a 19h

Taller d'iniciació a la talla lítica

Pessics de Ciència

En aquest taller aprendrem els conceptes bàsics de les tecnologies del paleolític. A més dels aspectes teòrics, veurem demostracions de fabricació i practicarem per a fer les nostres pròpies eines.
Parlarem de matèries primeres, estris de talla, seguretat, deontologia. l'experimentació i la talla lítica.

Dimecres, 6 d'octubre, 19h

Pessics de Ciència: Passat, present i futur del nostre cervell

Pessics de Ciència. Sessió inaugural de la temporada 21/22

Què va ser primer, l’ou o la gallina? L’ou. Però, en el cas dels nostres orígens, què va ser primer: un gran cervell o caminar sobre dues cames? Vàrem voler creure que fou el cervell però, en realitat, va ser el bipedisme. L’error rau en el fet d’haver-nos autoconsiderat com una espècie escollida: Homo sapiens orgullosos de la nostra espectacular encefalització. Però, tot presumint, hem confós cervell amb intel·ligència i superioritat.

 

Dimecres, 2 de juny, 19h

Conferència: Una mirada a l'estat ecològic del riu Llobregat

Pessics de Ciència

Com està el riu Llobregat? Com nosaltres, els ecosistemes aquàtics també tenen el seu estat de salut. Avaluar l’estat ecològic d’un riu és mesurar el seu estat de salut general, veure com és l’aigua, els hàbitats, l’entorn i, sobretot, estudiar com s’hi troben els organismes que hi viuen.

Dimecres, 19 de maig, a les 19 h

Conferència: Biodiversitat marina: que és i per què és tan important per als humans?

Pessics de Ciència

La Terra és realment un planeta oceà. A la terra, la vida existeix en una capa relativament petita que comença uns metres per sota de la superfície del sòl i s'estén fins a les parts superiors dels arbres. Però a l'oceà, la vida floreix des de la superfície fins al fons del mar, a més de 10.000 metres. A causa d'això, els oceans contenen el 99% de l'espai vital del planeta i la biodiversitat marina és vital per a la salut de les persones i del nostre planeta.

Dissabte, 24 d'abril, de 10 a 13:30h

Parc de la Ciència 2021

Pessics de Ciència, Auditori Barradas i Biblioteques de L'Hospitalet

Aquest any tornarem a gaudir de la ciència al Parc de la Ciència dins la programació de Festes de Primavera.

El Parc de la Ciència pretén acostar a la ciutadania el coneixement científic i tècnic d’una forma fàcil i lúdica, sense renunciar a la transmissió de valors i de continguts científics i tecnològics, col·laborant en l’alfabetització científic-tècnica i en el foment de les vocacions, especialment en les nenes i joves.

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat