La fabricació de mòbils i altres dispositius tecnològics requereix de valuosos minerals (coltan, cassiterita, tungstè i d’altres), una part dels quals ha estat explotat il•legalment a la República Democràtica del Congo i ha servit per finançar grups militars que es disputen el control del territori i les mines. Aquest conflicte ha provocat sis milions de víctimes, a més d’abusos sexuals, destrucció de la selva i matança d’espècies en perill d’extinció, entre altres lamentables conseqüències. Alhora, la gran demanda mundial d’aquests minerals (més de cinquanta-dos milions de mòbils actius a Espanya) i la baixa taxa de reciclatge agreugen més el problema.
L’Institut Jane Goodall promou la campanya de reciclatge “Mobilitza’t per la selva” l’objectiu de la qual és sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta
situació, disminuir la petjada ecològica i social de la nostra alta demanda tecnològica i contribuir a preservar els ecosistemes africans a través del reciclatge de mòbils en desús. El nostre deure és descobrir la cara oculta de la tecnologia que fem servir i conèixer què podem fer per revertir aquest impacte, perquè, en paraules de la Dra. Goodall, “Cada gest compta”. L’Institut Jane Goodall és una entitat sense ànim de lucre, fundada per la primatòloga anglesa delmateix nom, que desenvolupa programes de rescat i rehabilitació de ximpanzés, de conservació de la natura, d’educació ambiental i de desenvolupament sostenible a l’Àfrica i a molts països del món.
Impartirà la conferència
Federico Bogdanowicz, director de l’Institut Jane Goodall España i de la campanya “Mobilitza’t per la selva”.
Podeu portar mòbils en desús per reciclar