del dijous 17 d'octubre de 2019 al dijous 26 de març de 2020, de 19 a 21 h

Curs de programació i robòtica educativa per a impulsar la competència digital i la vocació tecnològica. (AJORNAT)

Pessics de Ciència
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
.  Organitzadors:Centre Cultural Sant JosepPunts d'inscripció/venda:
Lloc: Centre Cultural Sant Josep(Centre Cultural Sant Josep)
AV Isabel la Catòlica 32  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Nubotica academy, C.Barcelona 57, Tel: 930 249 416
info@nuboticalh.es, www.nuboticalh.es


Amb aquest curs de 40 hores lectives farem una primera aproximació als llenguatges de programació Scratch i ArduinoBlocks. Coneixerem i programarem robots com el mBot, treballarem amb Arduino,  farem videjojocs, domòtica... i inclús crearem APPs. No perdis l’oportunitat d’entrar dins del món del disseny, escaneig i impressió 3D a més de conèixer totes les parts de la impressora, tipus de filaments... i tot el que envolta la tecnologia!


En el curs d’introducció a la robòtica i programació aprendrem a programar i a entendre el funcionament de les plaques electròniques i per tant com funciona un robot per dins i descobrir el món 3D i crear APPs per dispositius mòbils.
Començarem amb introducció a la programació mitjançant Scratch (programació visual per blocs), introduirem diferents conceptes inicials de la programació posant-los en pràctica a través de la realització de programes i videojocs.
El següent pas serà aplicar el que hem aprés però aplicat a un robot, el mBot. Farem el muntatge d’aquest i farem la programació de tasques que el robot haurà de realitzar.
Ara ja tindrem una bona base de programació visual amb blocs i aprendrem App Inventor, una plataforma que ens permet crear APPs per smartphones amb els llenguatges de programació que ja hem aprés.
Continuarem amb Arduino on explicarem l’estructura de la placa base electrònica i mitjançant Arduino Blocks farem la programació de components electrònics (leds, sensors...) per portar la programació del món virtual al real.
Posteriorment ens introduirem al món 3D, farem disseny i impressió, veurem el funcionament de diferents softwares lliures i escanejarem objectes per tal de modificar-los i imprimir-los. Per tant, veurem el cicle complet del 3D.

Dies: els dijous, del 17 d’octubre al 12 de desembre i del 16 de gener al 26 de març
Horari: de 19 a 21 h
Preu: gratuït *
Durada: 40 hores
Edat: a partir de 16 anys
Professors: NUBOTICA Academy

*El material necessari tindrà un cost de 65 euros i anirà a càrrec de cada participant.


PLACES EXHAURIDES

Programa: Pessics de Ciència
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat