Dimecres, 21 de juny, a les 19 h

L'Hospitalet, ciutat líder en trasplantaments i implants de cor artificial

Pessics de Ciència
Tipus d'entrada: Lliure
.  Preu: .  Gratuït
.  Organitzadors:Centre Cultural Sant Josep
Lloc: Centre Cultural Sant Josep(Centre Cultural Sant Josep)
AV Isabel la Catòlica 32  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Veure imatge de L'Hospitalet, ciutat líder en trasplantaments i implants de cor artificial (nova finestra)

El tractament final per a la Insuficiència cardíaca és el trasplantament de cor, però aquest no és accessible a tothom. Una de les limitacions és la manca d'òrgans, però n'hi ha d'altres.

En aquesta xerrada parlarem sobre el trasplantament de cor, però també sobre les assistències ventriculars de llarga durada, "els cors mecànics", que permeten a aquells pacients no trasplantables guanyar anys i qualitat de vida. L'Hospital Universitari de Bellvitge és el centre que més cors ha trasplantat a Catalunya l’any 2022 i el centre amb més experiència amb les assistències ventriculars.

Si en vols saber més sobre la donació i trasplantament d’òrgans, vine el 21 de juny a les 19:00h al Centre Cultural Sant Josep. Ens ho explicarà la Laia Rosenfeld Vilalta, infermera d'Insuficiència cardíaca avançada de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Activitat gratuïta de Pessics de Ciència, adreçada a públic adult, amb motiu de la celebració del Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits que se celebra el 7 de juny.

Programa: Pessics de Ciència
 

Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat